Thimothy 0308 header v2
“Ik heb altijd al voor een groot internationaal bedrijf als Shell willen werken”

Timothy Kong

“Ik geniet van het leven naast Shell"

“Na mijn master Chemical Engineering aan de universiteit van Londen ging ik direct naar de NAM in Groningen. Ik was net 23 en nog nooit in Nederland geweest en ik vond het best spannend om voor Shell te werken. Maar eenmaal binnen voelde het als een warm bad. Iedereen was ontzettend vriendelijk en gastvrij.” 

Werk op wereldniveau

“Ik heb altijd al voor een groot internationaal bedrijf als Shell willen werken, omdat een enkele beslissing grote gevolgen kan hebben op wereldniveau en ik met mijn werk graag impact wil maken. In de tien jaar dat ik nu voor Shell werk heb ik in vier verschillende disciplines gewerkt; ik zat zowel in upstream als downstream, onshore als offshore en ik heb me in procesveiligheid, process engineering, operationele veiligheid en project engineering kunnen specialiseren. In mijn laatste functie als Project Manager in Pernis valt alles samen waarbij alle vier disciplines zijn gecombineerd. Ik ben ontzettend dankbaar dat Shell me de kans heeft gegeven me hierin te ontwikkelen.”

Toekomst van de energietransitie

“Ik zie bij Shell ontzettend veel talent in heel veel verschillende rollen. Ik kan er enorm van genieten al die mensen uit alle uithoeken van de wereld te ontmoeten. Uiteindelijk hoop ik door te groeien naar grotere en complexere projecten met nog meer verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld het bouwen van nieuwe fabrieken die gelinkt zijn aan de energietransitie. Momenteel werk ik mee aan het project Porthos waarbij we CO2 onder de grond kunnen opslaan in voormalige offshore gasvelden. Fantastisch. Dat is dé toekomst voor de energietransitie.”

Je weet nooit wat er gebeurt

“Hoewel ik veel van mijn werk houd, geniet ik ook van mijn leven naast Shell. Waarschijnlijk moet ik nog wel dertig jaar werken, toch hoop ik daarna nog dertig jaar van mijn pensioen te genieten en mooie reizen te maken. Ik ben een man die graag vooruitdenkt en dingen plant. Van het persoonlijk ontwikkelingsbudget van Shell heb ik daarom samen met mijn vrouw een financieel consult gedaan. Om zo ideeën uit te wisselen en te kijken wat ervoor nodig is om eerder te stoppen met werken. Al blijft het natuurlijk moeilijk om in de toekomst te kijken. Je weet nooit wat er in dertig jaar gebeurt.”

Thimothy 0295 v2
“Ik zie bij Shell ontzettend veel talent in heel veel verschillende rollen”